Der er ingen tvivl om, at der er ved at være kridtet op til en hård kamp mellem biograferne og streamingtjenesterne. Og det virker som om, at streamingtjenesterne haler mere og mere ind på biografoplevelsen. Her kommer vi til at tage et nærmere kig på, hvorfor kvaliteten på streaming efterhånden er blevet så god, og hvad der kan være en af mange hårde angreb på biograferne.

Vil du gerne lave en hjemmebiograf, skal du næsten få flotte lamelgardiner i rummet.

Mange nye film kommer direkte på streaming

For det første er det værd at lægge mærke til, at mange film faktisk kommer direkte på streaming og ikke engang ender med at komme i biografen. Det sker fx, når streamingtjenesterne selv står bag produktionen af filmen. Så ryger de direkte på Disney Plus eller Netflix, eller hvem der nu ellers har været producenter af filmen. Så der er rigtig mange populære film i dag, der bliver lanceret på en streamingtjeneste som det første, og som aldrig lægger vejen forbi det store lærred. Derfor er der mange titler, som du slet ikke får mulighed for at se i biografen, og de kan blive lige så store succeser som biograffilmene.

Der går ikke lang tid fra biografen til streaming

Der begynder også at være meget kort tid fra, at en film er færdig med at køre i biografen, til den er ude på streaming. Det har bl.a. den betydning, at mange vælger at skippe det at se den i biografen, da de alligevel kan se den online en måned senere, når den kommer på streaming. Og det kan få mange til at vælge bare at se den på streaming i stedet for at bruge penge på at se den i den lokale biograf.

En konkurrence på pris

Sidst, men ikke mindst, er det også værd at tænke på priserne. Det koster jo omkring 100 kroner om måneden for langt de fleste streamingtjenester, og det er det samme, som du mange steder giver for bare en biografbillet. For 100 kroner kan du altså vælge at se en film, eller du kan få adgang til tusindvis af serier og film i en hel måned. Så derfor er der mange, der vælger at lægge deres penge på et par abonnementer på streaming, i stedet for at bruge de penge på at tage i biografen to-tre gange om måneden, som man måske gjorde førhen.

Streamingtjenesterne kan konkurrere med biografen
Streamingtjenesterne kan konkurrere med biografen
dabuf Biogafer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.