Der findes en række forskellige biografer i Aarhus, og her kommer vi til at kigge nærmere på et par stykker af dem. Hvis du gerne vil være sikret en god aften i byen i Aarhus, bør du ikke snyde dig selv for at tage en tur i biografen.

Hvilken biograf du skal vælge, er naturligvis helt op til dig at bestemme. Herunder kan du blive lidt klogere på, hvad de forskellige biografer kan tilbyde. Og så kan det også være, det kommer an på placeringen, da nogle af dem ligger centralt i byen, mens andre ligger i udkanten.

CinemaxX Aarhus

En af de biografer, du kan vælge at tage i, når du kommer til Aarhus, er CinemaxX. CinemaxX er en biografkæde, der foruden at have en biograf i Aarhus, også har en biograf placeret i Odense og ikke mindst København.

Biografen er beliggende i Bruuns Galleri, så den ligger centralt i byen. Derfor vil det være et oplagt valg, hvis du alligevel bor midt i Aarhus, og du ikke har lyst til at tage yderligere transport for at komme i biografen. Biografen blev udvidet i 2013, så nu har den en kapacitet på over 2.300 sæder.

Øst for Paradis

Du kan også vælge at smutte en tur i den noget mindre biograf, nemlig Øst for Paradis. Med sine kun 314 sæder, er det en noget anden oplevelse end at tage en tur i Nordisk Film Biografen eller CinemaxX Aarhus.

Biografen kom til verden i 1978, og navnet til biografen skyldes tre ting – for det første ligger den i Paradisgade i Aarhus. Dernæst var den første film, som biografen spillede, nemlig Øst for Paradis, og så ville biografen vise film fra Østeuropa, som du ikke bare lige kunne se i andre biografer. Det er en art biograf, der dog stadig også har enkelte Hollywood film på programmet.

Nordisk Film Biograf Aarhus C

Foruden CinemaxX i Aarhus er Nordisk Film Biograf Aarhus C nok en af byens mest moderne biografer. Her kan du tage ind og se alle de store, nye titler.

Biografen har lidt over 1.200 sæder, så den er lidt mindre end CinemaxX, men den er stadig udstyret med meget af den nyeste teknologi inden for biograf-verdenen. Du finder blandt andet Thunderbox stole i en af salene, som har indbygget vibrationerne der passer til filmene, og så er alle sale udstyret med den nyeste teknologi inden for både billede og lyd.

Slagtehal 3

Hvis den store moderne biograf ikke siger dig noget, og du hellere har lyst til at tage en tur i en vaskeægte undergrunds biograf, er det oplagt for dig at tage en tur forbi Slagtehal 3, der er byens eneste undergrunds biograf.

Der er kun en enkelt sal, hvor der er plads til omkring 40 personer. Dog er der altid plads til en stol mere, hvis der skulle komme flere nysgerrige gæster. Priserne er i den lave ende, og filmudvalget er som udgangspunkt b-film, herunder især splatterfilm, monsterfilm, musikdokumentarer og meget andet.