Hvis du går med tanker om at få lagt fibernet ind i din bolig, men endnu ikke har besluttet dig for at få det gjort, kan det være, du her kan blive lidt klogere på, hvorfor det måske kan være en god idé at for dig at vælge fibernet.

Lige nu er der gang i den helt store udrulning af fibernet rundt omkring i landet. Tusindvis af husstande bliver tilbudt fibernet med gratis oprettelse, og rigtig mange ender også med at sige ja tak til tilbuddet. Men hvad er fibernet egentlig for en størrelse, og har du overhovedet brug for at få fibernet ind i din bolig? Det tager vi et nærmere kig på her, hvor du kan blive klogere på fibernet.

Hvad er fibernet?

Fibernet er en moderne måde at transportere data rundt. Hvis du har haft almindeligt bredbånd hjemme i din bolig, er der gode chancer for, at det er blevet leveret via kobberledninger. Fibernet er bygget op via lyslederkabler, som kan transportere data utroligt meget hurtigere end de gamle kobberledninger.

Derfor er det også muligt at få så meget hurtigere internet, hvis du vælger at skifte dit gamle bredbånd, der kører på kobberledninger, ud med fibernet. Det kræver dog nye installationer at kunne komme på fibernet, og det er også en af grundene til, at du kan se hele veje og fortove blive gravet op i øjeblikket, da der er ved at blive lagt nye kabler og installeret afsender og modtager bokse rundt omkring.

Hvem tilbyder fibernet?

Der er endnu ikke mange forskellige udbydere af fibernet på markedet. Hvor der er eksempelvis er mange, herunder også teleselskaber som Telmore, 3, og Telenor der kæmper om markedet for mobilt bredbånd, er der endnu ikke så mange, der kan levere fibernet på den helt store skala og til alle husstande i landet.

Waoo og YouSee er lige nu de største aktører på dette marked, så der er gode chancer for, at det er et af de firmaer, du skal have fat i. Du kan også vælge en underleverandør som Fibia, der dog stadig bruger Waoo til at levere internettet.

Kan jeg undvære fibernet?

Du kan sagtens undvære fibernet. Langt de fleste private husstande kan sagtens undvære fibernet. Vi kan jo godt klare os på kobberledninger, som vi har gjort hidtil. Men hvis du har et ønske om at få hurtigere internet i din bolig, og hvis du får flere og flere enheder i dit hjem, der kører på internettet, kan det være en rigtig klog beslutning at overveje fibernet.

Med fibernet kan du pludselig få ti eller tyve gange så hurtigt internet, og i denne tidsalder hvor alt skal køre på nettet, kan det være værd at overveje, om du ikke skal skifte over. Din bolig kan også blive mere værd, hvis der er investeret i fibernet.

Hvordan kommer jeg hurtigst muligt i gang med fibernet?

Ønsker du at komme i gang med fibernet allerede i dag, kan du med fordel vælge at tage kontakt til et af de firmaer, der er i gang med at installere fibernet i hele landet.

Er du heldig, kan du endda få gratis oprettelse ved din bestilling, så du ikke skal betale en krone for at få det leveret og installeret i din bolig. Det er værd at tjekke ud.

Derfor bør du vælge fibernet
Derfor bør du vælge fibernet
dabuf Medier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.