Velkommen til Filmklubben Herlev Skolebio

Programmet for filmklubben uddeles i august på alle kommunens skoler og børnehaver, og vil desuden ligge på bibliotek og i medborgerhuset.

Filmklubben er for børn og unge fra Herlev kommune.
Hold 1 er for børnehave børn.
Hold 2 for 0.- 1. klasse.
Hold 3 for 2.- 4. klasse og Hold 4 for 5.klasse og op.
Film på hold 1, 2 og 3 er på dansk, men film på hold 4 kan være med danske undertekster
På hold 2 kan dit barn tage en voksen med gratis, hvis der er plads i biografen.
På hold 3 og 4 er voksne velkomne til at købe et medlemskab.
Husk at film skal ses i fællesskab - og måske vil dit barn gerne følges med nogle venner?

Vi sælger ikke billetter til enkelt forestillinger
Dette er desværre ikke muligt pga. de tilskudsregler vi er underlagt og de kontrakter vi har med vores filmudlejere.

Tilmelding:
" Programmer" nederst
Vælg det ønskede hold, men læs denne vejledning før tilmelding startes!

Vejledning og betingelser for køb af medlemskort.

Det er muligt at tilmelde flere egne børn pr. ordre.
Ordre skal være afsluttet inden 20 min. ellers frigives pladser og den igangværende ordre er ugyldig.
Ved hver ordre opkræves et kortgebyr på ca. 1,65 kr.
Der kan benyttes følgende betalingskort: Dankort/VISA, JCB, Mastercard, Maestro, American Express og VISA Electron.

Når tilmelding er afsluttet, modtager du en e-mail med ordrebekræftelse og medlemskort. Medlemskortet er vedhæftet som PDF fil.
Medlemskortet er personligt, og er kun gyldigt for den person hvis navn står trykt på kortet, samt for den valgte aldersgruppe. Det kan ikke overdrages, udlånes el. lign. til en anden person.
Medlemskortet skal printes og medbringes ved hver forestilling, og fremvises til filmklubbens medhjælpere.
Køb af medlemskort kan ikke fortrydes.
Alle oplysninger behandles fortroligt.

Alle film vises i Herlev Teaterbio, Herlev Bygade 30 i Herlev
Evt. spørgsmål sendes til llb@tdc.dk

Vi glæder os til at se dig og din familie i biografen


Leder: Lise-Lotte Bjørkholt
Hjælpere: Louise Hansen, Kristoffer Sørensen og Mette Hansen

 
 

Indkøbs kurv

OrderID: 0

Program DKK Antal I alt
Total til betaling (ekskl. betalingskort gebyr)DKK0,00


Programmer: Sæson 67, 2018-2019
Vælg program for at se programdetaljer.

Hold 1, Børnehave Lørdag kl.9 Sæson 67, 2018-2019

DKK 100,00
Filmpakke 1

Lørdag 6/10-2018 09:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Den lille ridder
Instruktør: Per Fly

Der var engang en lille dreng, som boede i et rige, hvor skænderier, slåskampe, raseri og vrede var forbudt, så der var ikke længere brug for riddere. Det var drengen ked af, for det eneste, han ønskede sig, var at blive en ædel ridder. Drengen rejser ud i verden og besøger tre forskellige riger, hvor han får bøger, kager og kører i karrusel, men ingen lærer ham at kæmpe. I en skov møder den lille dreng en kæmpe drage; han kæmper og vinder. Da han kommer hjem igen, har kongens livlæge overtaget magten, og ingen tør protestere. Det tør den lille ridder..

Den lille gris flyver
Instruktør: Alicja Jaworski

En lille gris drømmer om at kunne flyve. Nogle gange så meget, at den har svært ved at forstå, at den faktisk ikke kan. Men en dag tager den mod til sig og går ud i den store verden for at lære at flyve. Der er lang vej og mange forhindringer. Men så møder grisen en pilot, og sammen får de luft under vingerne.

 Længde 35 min.

Filmpakke 2

Lørdag 10/11-2018 09:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Astons sten
Instruktør: Uzi Geffenblad, Lotta Geffenblad
Aston er meget glad for sine ensomme sten, som han finder hver dag på vejen hjem. Da samlingen bliver for stor til det lille hjem, foreslår Astons forældre en løsning, som Aston overvejer længe.

Mægtige maskiner - Gravemaskine
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen
Gravemaskinen - eller gravkoen - har ikke hjul, men larvefødder. Foran har den en stor skovl, som den graver jord op med. Gravemaskinen arbejder sammen med sin makker, dumperen, som kan køre jorden væk.

Hænderne op! 
Instruktør: Morten Henriksen
Olivers far og mor er som forældre flest travle mennesker og bruger den stramme fru Brusse som børnepasser for Oliver på seks år og Louise på to. Fru Brusses forhistoriske opfattelse af børneopdragelse irriterer dog Oliver, som meget hellere vil passes af den lækre 16-årige Josephine. Ved hjælp af en nødløgn aflyser han fru Brusse, men er så alene hjemme med lillesøster Louise.Længde 37 min.

Filmpakke 3

Lørdag 8/12-2018 09:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Fløjteløs
Instruktør: Siri Melchior 
Historien finder sted i en farverig og trafikeret by fuld af mennesker og dyr. Alle er meget musikalske og kan fløjte undtagen den lille fugl Fløjteløs. Han flyver forgæves rundt og prøver at fløjte, men han er så håbløs til det, at hans omgivelser opgiver at undervise ham. Fløjteløs hugger en politimands fløjte. Så kan han være med i byens musik! Men Fløjteløs laver nu ikke andet end støj og ballade, og alle beder ham om at tie stille!

Storvask - Fanget i puden 
Instruktør: Kassandra Wellendorf
Kassandra skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Wellendorf skaber et surrealistisk univers, hvor vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.

Snuttefilm - Halløj, lille abe!
Instruktør: Gun Jacobsen, Anna-Clara Tidholm  
Den lille abe vågner om morgenen. Hun glæder sig til en ny dag. Udenfor møder hun en kæmpestor hund, så hun må flygte op i et stort træ. Hunden går sin vej igen, og hun hopper ned i en stor vandpyt, så nu er hun plaskvåd! Heldigvis er det ikke værre, end at et tæppe og lidt varmt mælk kan gøre det til en god dag igen.

Ernst i Tivoli
Instruktør: Alice de Champfleury
Ernst og mor er i Tivoli. Ernst vil have en candyfloss, som han køber af en sød lille Tivoli-pige. Mor vil op i Pariserhjulet, men det vil Ernst ikke, så han må sætte sig på en bænk og spise sin candyfloss og vente på mor.

Karla kanin på stranden
Instruktør: Lasse Persson
I "Karla Kanin på stranden" følger vi en kaninpige med lange ører og storprikkede bukser og hendes møde med en mariehøne. De to nyder en dag sammen på stranden, hvor vinden suser, og solen skinner.Længde 38 min.

Filmpakke 4

Lørdag 5/1-2019 09:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Cirkeline: Klodsmus
Instruktør: Jannik Hastrup

Det er regnvejr, og musebedstefar fortæller historien om Klodsmus - en musevariant af "Klodshans", H.C. Andersens eventyr om herremandens søn, der vinder kongedatterens hjerte.

Mægtige maskiner - Betonkanon
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen

Betonkanonen får sammen med betonslisken og pumpen blød beton lige derhen, hvor den skal være. Når betonen kommer ud på jorden, bliver den hård som sten, så man kan gå på den.

 

Sallies historier - Hr. Wilders stjerne
Instruktør: Peter Hausner, Søren Tomas

Da Hr. Wilder var barn, ønskede han sig en stjerne i fødselsdagsgave. Det fik han ikke. Da han bliver voksen, beslutter han sig for, at nu skal det være. Hr. Wilder bygger derfor en kæmpemæssig stige, så han kan kravle op og snuppe sig en stjerne. Men hvad er nu det? Stjernen virker ikke som om, den rigtig trives i Hr. Wilders stue. 

Det gule hus - Ella og hendes Papa
Instruktør: Catherine Kunze, Jacob Wellendorf 

"Ella og hendes Papa" er den første af fem film fra "Det gule hus" - et stort hus på Nørrebro i København. En serie magisk-realistiske historier om Chloë og Thea, to små piger, der går på opdagelse i deres store hus i jagten på eventyr bag naboernes døre og lige rundt om hjørnet. I filmen besøger Chloë og Thea den 4-årige Ella og hendes franske far. En film om venskab, magi og pandekager. Længde 36 min.

Filmpakke 5

Lørdag 23/2-2019 09:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Safari Europa - Mus 
Instruktør: Adam Schmedes 

Mus sætter pris på en god hule. Den skal være varm og hyggelig. Gerne med udsigt, og der skal være rigeligt med mad, også til vinteren. Så de samler forråd - nødder og bær. Ungerne kan ikke se noget i starten, så de sover bare, og imens passer deres mor godt på dem.

Ormens øje 
Instruktør: Ingo Panke 

"Ormens øje" er en film om øjet, der så gerne lader sig narre. Og hvorfor egentlig ikke? Når man som ormen i æblet har alt, hvad hjertet kan begære: fuglesang, solskin, masser af mad - og er i fuld sving med at skabe sit eget kære hjem?

Inch’ Allah 
Instruktør: Martin Legrand 

Om en eneboer i en ørken, der en dag får besøg af en lille pige.

Det gule hus - Superhelten Kevin
Instruktør: Catherine Kunze, Jacob Wellendorf 

"Superhelten Kevin" er den tredje af fem film fra "Det gule hus" - et stort hus på Nørrebro i København. En serie magisk-realistiske historier om Chloë og Thea, to små piger, der går på opdagelse i deres store hus i jagten på eventyr bag naboernes døre og lige rundt om hjørnet. I "Superhelten Kevin" besøger Chloë og Thea 6-årige Kevin, der drømmer om at vokse op og blive superhelt. 

 

Pipungerne - Prinsessen og vagten
Instruktør: Tone Tarding 

Sille leger prinsesse og vil ikke forstyrres. Saxe holder vagt ved slottet, men en flok myrer er ikke til at styre, de kilder Saxe og stikker af med prinsessekronen.Længde 37 min.

Hold 2, 0.-1.klasse Lørdag kl.10 Sæson 67, 2018-2019

DKK 100,00
Kirikou og Troldkvinden

Lørdag 6/10-2018 10:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Filmen 'Kirikou og troldkvinden' er en animeret familiefilm.

En lille landsby, et sted i Afrika. Kirikou – en lille, ufødt dreng – beslutter, at nu vil han fødes; så derfor kravler han ud af sin mors mave.

Landsbyen, hvor Kirikou kommer til verden, er ikke et rart sted at være: der hviler en forbandelse. Forbandelsen betyder, at landsbyen ingen vand har, at mændene er blevet bortført og kvinderne plages.

Karaba holder med hjælp fra de frygtede ”fetisher” streng kontrol med indbyggerne, og derfor har ingen turdet gøre noget. Indtil Kirikou kommer til! Han drager af sted til det Forbudte Bjerg, hvor han møder Den Vise Mand, som fortæller ham om troldkvinden og hendes hemmeligheder.

Danske stemmer af Paprika Steen, Sidse Babett Knudsen og Lars BomLængde 74 min.

Paddington

Lørdag 10/11-2018 10:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Familiefilmen 'Paddington' handler om den talende bjørn af samme navn, der rejser til London for at finde sig et nyt hjem.

Da han befinder sig alene på Paddington Station i storbyen begynder han at fortryde beslutningen, men heldigvis møder han familien Brown, der giver den lille bjørn husly.

Pattington elsker stadig at lave ballade, men familien holder alligevel af deres nye ven, og bedst som bjørnen tror, at alt er fryd og gammen, bliver han opdaget af en dyreudstopper, der øjner chancen for at få et ægte pragteksemplar til sin samling.

Ærkebritiske 'Paddington' så første gang så dagens lys i 1958 i en bogserie af Michael Bond. Siden er der udkommet over 20 bøger om den nysgerrige bjørn med hatten, frakken, attachémappen og en forkærlighed for marmelade.

Familiefilmen, der er en blanding af computeranimation og realfilm, vises med dansk tale af bl.a. Jens Jørn Spottag, mens skuespillerne tæller kendte navne som Nicole KidmanJulie Walters og Jim Broadbent.Længde 95 min.

Peddersen og Findus - den bedste jul nogensinde

Lørdag 8/12-2018 10:00 Herlev Teaterbio Sal 1

I familiefilmen ’Peddersen og Findus: Den bedste jul nogensinde’ har katten Findus lagt store planer for en perfekt juleaften sammen med sin ejer Peddersen.

Der skal bages peberkager, pyntes op, og selvfølgelig skal der findes et flot juletræ. Men da Peddersen falder og slår sin fod, synes alt håb pludseligt ude, og træfældningen må afsluttes uden succes.

Findus mister troen på, at det overhovedet bliver jul i år, men heldigvis har de begge deres kreativitet i behold og naboer, der kan hjælpe dem.

’Peddersen og Findus: Den bedste jul nogensinde’ blander animation med rigtige skuespillere som bl.a. i Garfield og Smølferne, hvor de animerede hovedroller flankeres af rigtige mennesker. I samme serie findes også Peddersen & Findus - Den lille drillepind. De danske stemmer i filmen leveres bl.a. af Per Pallesen, Vitus Magnussen og Lars Knutzon.Længde 82 min.

Biler 3

Lørdag 5/1-2019 10:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Animationsfilmen 'Biler 3' er det nyeste kapitel i Pixars populære filmserie om Lynet McQueen og hans venner.

McQueen er efterhånden en af de erfarne racerbiler, og han skal nu bevise overfor den nye generation, at han stadig er den bedste i verden. Der er nemlig ny konkurrence i form af en endnu hurtigere model.

Kampen for at komme forrest i feltet i Stempel Cuppen bliver derfor hård for nr. 95. Heldigvis får racerbilen hjælp af den unge mekaniker Cruz Ramirez, der har sin helt egen opskrift på sejr.

'Biler 3' følger ikke overraskende efter Biler og Biler 2, og man kan næppe finde en femårig i Danmark, som ikke har hørt om Lynet McQueen. 

Tredje film instrueres af manden bag en anden Pixar-efterfølger, Monsters UniversityLængde 100 min.

Den utrolige historie om den kæmpestore pære

Lørdag 23/2-2019 10:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Den danske animationsfilm 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære' handler om elefanten Sebastian og katten Mitcho.

De bor i den idylliske Solby, men en dag forsvinder deres elskede borgmester, og ingen ved hvor han er blevet af. Da de to venner finder en flaskepost, der afslører, at han nu bor på Den Mystiske Ø, må de gøre noget ved sagen.

Borgmesteren skriver, at rejsen dertil vil være alt for farlig for Sebastian og Mitcho, men heldigvis indeholder flaskeposten også et magisk frø, og da de planter dette, vokser en kæmpestor pære frem fra jorden. Eventyret kan nu begynde, for med en gigantisk frugt ved hånden kan makkerparret pludseligt sejle hen over et farefuldt hav befolket af hidsige pirater og andre ukendte væsener. 

Familiefilmen 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære' er baseret på Jakob Martin Strids kendte børnebog af samme navn. Instruktørerne bag har tidligere stået for animeret underholdning i form af Olsen Banden på dybt vand og Ronal Barbaren.Længde 82 min.

Hold 3, 2.-4 klasse Lørdag kl.12 Sæson 67, 2018-2019

DKK 100,00
Jeg er William

Lørdag 6/10-2018 12:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Filmen 'Jeg er William' er en dansk familiefilm baseret på Kim Fupz Aakesons bog af samme navn.

Drengen Williams far er død, og hans mor er psykisk syg. Derfor bor han hos sin morbror Nils.

Nils er førtidspensionist og bruger sin hverdag på at købe ting og sælge dem videre til en god pris. Samtidigt skylder han byens gangstere penge, og da de pludselig vil have indløst gælden, bliver William nødt til at træde frem.

Men William bliver også drillet af Martin og hans to kumpaner, og det går galt hver gang han prøver at imponere Viola. William er meget uheldig, men det prøver han stærkt at lave om på.

Kim Fupz Aakeson har også skrevet børnebøgerne om Vitello, der snart skal filmatiseres, og han har desuden skrevet manuskript til film som Den eneste ene og En du elsker.Længde 86 min.

Coco

Lørdag 10/11-2018 12:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Animationsfilmen 'Coco' er centreret omkring den mexicanske fejringsdag Día de Muertos, på dansk kendt som De Dødes Dag, hvor man hylder og mindes sine forfædre.

12-årige Miguel drømmer om at blive en berømt musiker som sit idol Ernesto de la Cruz, men familien har forbudt ham at spille musik og taget hans guitar. Så da han skal deltage i et lokalt talentshow, bliver han nødt til at finde en ny.

Eftersøgningen bringer ham til kirkegården, men et uheld sender drengen til de dødes verden, hvor et mysterie om hans eget ophav og familiehistorie venter.

'Coco' stiller skarpt på familien og de vigtige værdier, der skaber os, og helt i Pixars ånd kombineres den rørende fortælling med masser af humor, sang og musik. Selvom meget udspiller sig i de dødes rige med skeletter, er det hele skildret med masser af farver og ganske børnevenligt.

Filmen er instrueret af manden bag bl.a. Toy Story 3 og Find Nemo og vandt både en Oscar og en Golden Globe for Bedste animationsfilm. (copyright: kino.dk)Længde 109 min.

Zip og Zap og glaskuglebanden

Lørdag 8/12-2018 12:00 Herlev Teaterbio Sal 1
Tvillingebrødrene Zip & Zap er ustyrlige og uopdragne. Da de en dag stjæler en eksamensopgave, får deres forældre nok og sender de to ballademagere på kostskole. Skolen styres med hård hånd af rektor Rossing, og hos ham er alle former for sjov og underholdning forbudt. I protest går Zip & Zap sammen med resten af skolens elever og danner ‘Glaskuglebanden’, hvis formål er at sabotere skolen og den onde rektor. Drevet af kløgt, mod og et stærkt venskab drager banden på deres livs eventyr, der fører til opdagelsen af en mystisk hemmelighed skjult på den gamle kostskole.


Længde 97 min.

Kubo og den modige Samurai

Lørdag 5/1-2019 12:00 Herlev Teaterbio Sal 1

I stop motion-filmen ’Kubo - Den modige samurai’ lever den unge dreng, Kubo, i en hule sammen med sin mor.

Hver dag tager han ind til byen for at fortælle eventyr om de gamle samuraier ved at bruge magi til at lave levende origami-figurer af papir.

Men da han en mørk nat opdager, at de mange historier er sande, ser verden pludselig helt anderledes ud. Kubo må begive sig ud på en farefuld færd for at finde sin fars gamle rustning. Heldigvis flankeres han af en kløgtig abe og en samurai-bille, der vist nok var menneske engang.

’Kubo - Den modige samurai’ markerer debuten for Travis Knight, der er direktør for produktionsselskabet Laika. Selskabet har tidligere stået bag ÆsketroldeneParaNorman og Coraline. Filmen er med sin 101 minutter lange spilletid den længste stop motion-film til dato. Den slår således 'Coraline' med akkurat ét minut. Længde 102 min.

Iqbal og den hemmelige opskrift

Lørdag 23/2-2019 12:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Familiefilmen 'Iqbal & den hemmelige opskrift' handler om Iqbal Farooq, der er en fantasifuld og charmerende dreng med masser af sjove ideer. Ifølge hans far er det dog slet ikke nok, hvis man vil frem i verden.

En dag kommer Iqbal, veninden Sille og lillebroren Tariq til at sprænge deres skole i luften. Godt nok er det et uheld, men de to forbrydere, Æselmand og Svinet, bliver inspireret af eksplosionen.

Skurkene vil have fingrene i den tilfældige opskrift, så de kan sprænge Tivoli i luften og opføre parkeringspladser. Men Tariq kan ikke huske rækkefølgen af ingredienserne. Derfor kidnapper de den mindste lillebror, Dindua, så de kan få formlen. Nu må Iqbal, Tariq og Sille på en farlig redningsaktion, der kræver en masse fantasifulde ideer.

Den danske familiefilm er baseret på bogen 'Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot' fra 2006 af tidligere ligestillingsminister Manu Sareen.Længde 90 min.

Hold 4, fra 5.klasse Lørdag kl.14 Sæson 67, 2018-2019

DKK 100,00
Syv minutter over midnat

Lørdag 6/10-2018 14:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Dramaet ’Syv minutter over midnat’ handler om den 13-årige Conor O’Malley, der forsøger at komme igennem en svær tilværelse med en kræftsyg mor og drengen, som mobber ham i skolen.

En nat får han besøg af et stort, træ-lignende monster, der ankommer ved Conors soveværelsesvindue præcis syv minutter over midnat. Monsteret har tre historier at fortælle, og han insisterer på, at Conor efterfølgende fortæller sin egen. Men det er ikke let at viderefortælle hverdagens mareridt.

Filmen er instrueret af J.A. Bayona, der debuterede med den effektive, spanske gyser Børnehjemmet, og den visuelle stil vækker minder om Guillermo Del Toros eventyrfilm Pans labyrint.

’Syv minutter over midnat’ er baseret på bogen ’Monster’ af Patrick Ness, og historien er sorgbehandling overført til et fantasyunivers med en særlig visuel tilgang. Liam Neeson lægger stemme til monsteret, hvilket ikke er hans første gang som stemmeskuespiller.Længde 108 min.

Guardians of the Galaxy 2

Lørdag 10/11-2018 14:00 Herlev Teaterbio Sal 1

'Guardians of the Galaxy Vol. 2' begynder to-tre måneder efter, at Star-Lord og hans medsammensvorne vogtere reddede utallige liv fra den onde Ronan.

Nu har gruppen opnået en slags stjernestatus rundt om i universet, og Star-Lord (med det borgerlige navn Peter Quill) er ved at vænne sig til rollen som leder af en karismatisk samling umage udskud.

Men der går naturligvis ikke længe, før en ny fjende lurer i kulissen og truer hele galaksen med total ødelæggelse. Samtidig kommer Quill tættere på sandheden om sit fædrene ophav. 

'Guardians of the Galaxy Vol 2' følger efter hittet fra 2014, der indspillede 773 mio. dollars på verdensplan, og skildrer igen den uhøjtidelige gruppe superhelte. Veteranerne Sylvester Stallone og Kurt Russell (der spillede sammen i Tango & Cash fra 1989) er blandt nye navne.Længde 138 min.

Skjold og Isabel

Lørdag 8/12-2018 14:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Den danske dokumentarfilm 'Skjold & Isabel' følger de to titelkarakterer på henholdsvis 17 og 18 år, som ikke længere er kærester, men vil for altid være hinandens første kærlighed.

En sårbar og forvirrende tid for de to hen over en lang sommer i København, hvor de prøver at definere hvem de selv er, både som par og hver for sig.

Teenagerne er viklet ind i kærlige følelser og et stærkt venskab, og har svært ved at lade hinanden gå, så for at bryde med sine følelser beslutter Isabel sig for at flytte alene til Barcelona. Men vil deres nye frihed give Skjold og Isabel svarene på hvem de er? 

'Skjold & Isabel' blev vist til CPH:DOX 2018 og er instrueret af Emil Næsby Hansen, som havde fundet kæresteparret i virkeligheden igennem Instagram.Længde 66 min.

Lady Bird

Lørdag 5/1-2019 14:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Ungdomsfilmen 'Lady Bird' følger Christine, der ønsker at blive færdig med sin kristne High School i Sacramento og flytte til Østkysten for at starte på et College.

Livet er heller ikke let på hjemmefronten, hvor faren er arbejdsløs, og moren holder sig ikke tilbage for at påpege sin datters fejl.

Christine er endda træt af sit eget navn, så hun kalder sig for Lady Bird, og sammen med sin bedste veninde deltager de i årets musical. Sidste år i gymnasiet byder på flere udfordringer for teenageren, for ikke nok med, at hun skal få bedre karakterer på skolebænken, så ønsker hun også at være voksen og glemme tilværelsens mange regler.

'Lady Bird' er skrevet og instrueret af skuespilleren Greta Gerwig, der modtog en Oscar-nominering for Bedste instruktion, og filmen modtog yderligere fire nomineringer, bl.a. for Bedste film og kvindelige skuespiller.

Komedie-dramaet har et centralt fokus på mor-datter forholdet, som er set før på film, bl.a. i den populære Terms of EndearmentLængde 95 min.

Black Panther

Lørdag 23/2-2019 14:00 Herlev Teaterbio Sal 1

Superheltefilmen 'Black Panther' er det seneste værk i Marvels store filmiske univers, der også tæller helte som Iron Man og Captain America.

Handlingen tager udgangspunkt i det isolerede og teknologisk fremskredne land, Wakanda, hvor kongen netop er omkommet i et terrorangreb. Prins T’Challa står klar til at tage over som ny regent, men modstandere står klar både internt i landet og udefra.

T’Challa, der er velsignet med overmenneskelig styrke, må som superhelten Black Panther slå sig sammen med en lille gruppe krigere og allierede i kampen mod en udspekuleret skurk.

'Black Panther' er baseret på tegneseriehelten af samme navn, og det er første gang i den nu 18 film lange serie produceret af Marvel, at en sort helt har hovedrollen.

Wakanda, det fiktive afrikanske land, giver filmen et eksotisk og anderledes præg end de foregående kapitler i det samlede univers, og selvom plottet følger i sporet på Captain America: Civil War, behøver man ikke at have set filmen fra 2016. Længde 135 min.